Laman Sesawang KUD 2013

Selamat datang ke Laman Sesawang Karnival Usahawan Desa 2013, maklumat akan di kemaskini dari masa ke semasa...

You are here: Home / Info / PENGISIAN AKTIVITI UTAMA KUD 2013

PENGISIAN AKTIVITI UTAMA KUD 2013

 

  1. Penglibatan/Peranan Usahawan IKS
  • Sekurang-kurangnya 600 orang usahawan akan terlibat merangkumi kategori produk makanan/minuman, kraftangan, herba, perkhidmatan, dan hasilan pertanian dan ternakan.
  1. Aktiviti demonstrasi masakan, demonstrasi produk, gelanggang rakyat dan aktiviti tarikan pengunjung.
  2. Business Matching
  • Semasa KUD 2011, sesi business matching telah ditambahbaik dan diadakan dengan lebih sistematik hasil kerjasama pelbagai peringkat market player. Contohnya pengedar, pemborong, pelabur, agen swasta sama ada di peringkat tempatan mahupun antarabangsa.
  • Bagi pelaksanaan KUD 2013, kesinambungan penambahbaikan sesi ini berterusan dengan mewujudkan juga business talk dan seminar.
  • Sesi kali ini akan melibatkan jaringan perniagaan oleh traders yang dijemput seperti 99 Speedmart, Econsave, NSK, Billion, Felda Mart, Inflow Trading & Marketing dan Alive Universal Sdn. Bhd.
  • Manakala hypermarket seperti Tesco, Jaya Jusco, Aeon Big, Mydin dan Giant Malaysia pula dijemput untuk sesi business matching bersama usahawan.

About En. Mut

En. Mut
Salam 1Malaysia! , Saya En. Mut. Jangan lupa jumpa saya di hari Karnival Usahawan Desa 2013 nanti bertempat di Laman 1Malaysia, Putrajaya. Jumpa disana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

Contact Us

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.